petek, 14. februar 2014


SKRITE LEPOTE LESA

 
V letošnjem letu organizirata Občina Semič in KD Orel Semič že 18. Krakarjeve dneve v spomin na rojaka pesnika, profesorja, novinarja, esejista, slavista, prevajalca, urednika, doktorja Lojzeta Krakarja.

Uvodna prireditev letošnjih Krakarjevih dnevov, ki potekajo pod geslom Minljivost nas uči živeti, je bila 2. svečana 2014, ob 18. uri v avli Kulturnega centra Semič. Odprtje likovne razstave prezgodaj pokojnega duhovnika Jožeta Zidanška, Skrite lepote lesa je vodila predsednica KD Orel Semič Helena Konda. Natančnejša predstavitev avtorja in njegovih del je opisana v priloženi zloženki.

Pobudnik te razstave je bil avtorjev nečak, sedanji semiški župnik, Luka Zidanšek, ki je strica in njegova odlična dela tudi predstavil.  Razstavo je odprl umetnikov sošolec škof msgr. Andrej Glavan, ki je nanizal nekaj spominov na skupna študijska leta.

Odprtje razstave so v kulturnem programu s prepevanjem domoljubnih pesmi obogatili pevci Okteta Konda. Iskren pevski pečat sta dodala še kantavtorica Erika Kralj in glasbeni producent Zmago Šmon ob spremljavi svojih kitar.

Številni zadovoljni obiskovalci, ki jih niso zadržale slabe vremenske razmere, žled in poledica, so bili navdušeni nad videnim in slišanim in so se še nekaj časa zadržali v veselem druženju ob pripravljenih kulinaričnih dobrotah.    

Razstava bo na ogled do drugega marca, ko se bodo letošnji Krakarjevi dnevi, zaključili s Pohodom po poteh Lojzeta Krakarja.

Marija Stariha Anica

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar